Blog Dragana Radovića

Ponoćno blogovanje – slučajni uzorak

Share

Izvučeno iz novinarske beležnice (ma ne, ja pričam u diktafon)
wordpress23.40 – Zustavljam virtuelno vozilo u dvorištu D.V. (Dragan Varagić). (Podsetiti servisera da je kuler na izmaku snaga.) Kod pomenutog se vodi rasprava na temu u kojoj se pominju parada i ponos. Izbor reči za događaj (izgleda da je to najznačajnija „manifestacija“ u Republici S. sudeći po broju tekstova koje su mi dali ovi iz press klipinga) dovodi me u zabunu. Ako počnem da elaboriram svoje mišljenje osvanuću za PC-jem. Izdvajam opasku D.Đ. (Dragana Đermanović):

Nije umesno (ali se fino smesti u glave ljudi) ne prihvatiti da te ne prihvataju ukoliko ni ti ne uspevaš da prihvatiš ma šta drugačije – pa čak i neprihvatanje tvog sopstvenog stava.

I Mileusnić se slaže, a ako bi kogod da vidi ili se uključi u raspravu, pravac na „pritisni ovde“.
23.50- Kod Blogowskog pod obavezno, ima sjajan prevod (nije njegov!) „Internet manifesta“. I ja nešto pisao, jer taj manifest apsolutno zaslužuje da ga pročitate, posebno ako ste „staromedijski čovek“ bez namere da dignete ruke od drastičnog tehnološkog ubrzanja.Samo pet komentara? (Obraditi u posebnom postu: zašto je rasprava o jednodnevnom „događaju“ paradnog tipa zanimljivija od širokog viđenja cele jedne novovekovne informativne revolucije?)

12,12-Peđa Supurović predlaže princip taliona kao najbolju penološku meru. Nisam ulazio dublje u elaboraciju teze. Ali ima sjajnih slika!

12.15-Kod Dede Fredi Gueen peva „We are shampion“. Kad god čujem ovu pesmu dođe mi da počnem da se spremam za olimpijadu, ali se uvek nađe neko u porodici da mi pod nos stavi krštenicu!

12.23-Linga, moja koleginica, i dalje sjajno brani našu gaženu, ali nezgaženu profesiju. Pratite to, zar ste prestali da čitate novine?

12.28-Kod Charolije lepo piše: Baš mogu i smem! Skače žena iz aviona! Bez obzira na taj padobran, ja uglavnom skačem sa prvog stepenika. A i to samo ako se ugasi svetlo u zgradi dok koračam kroz nju.

12.33-Mahlat elaborira problem seksualno isflustriranih delfina. Ona može da piše i o staroj cipeli zaboravljenoj na zaboravljenom delu sveta, opet bi valjalo. O delfinima i da ne govorim, da se ne isfrustriram.

12.38-A tek sam počeo! Poznati mi glas najavljuje sutrašnji dan uz pridev „radni“ A ja mislio 1. maj. Toliki blogerski svet sam preskočio, ostaviću za neki drugi put.

12.40-Au…ma hteo sam post da napišem, kad ono ispade blog bedeker.
Šta mi je ovo blogovanje trebalo? Što reče Patak Dača:

Lepo mi je tata govorio da budem bandit!

9 Comments

 1. Deda

  Moja krstenica je verovatno slicna tvojoj, ali meni moj ludi mozak kaze da ja mogu da idem na Olimpijadu. Telo pak’, ni da cuje, ni da oseti… Zato sedim, kuliram i zamisljam sebe kako pobedjujem Usaina Bolta… 😛

 2. admin

  Tom Boltu izgleda nisu rekli koliko je to 100 i 200 metara, pa čovek ‘ladno preleti tu daljinu.
  Pročitao sam da si nedavno ostavio iza sebe 40 . Meni je samo duh mlad (valjda) pošto sam prešao 50. Mada, opet, možda matičar nije dobro zapisao, a i u ono vreme kalendari nisu visili po zidovima svuda kao danas!
  Znaš već kako je sa tom administracijom! 🙂

 3. Mahlat

  Šta ste se uhvatili za te biološke godine!

  Mene su uvek više fascinirali oni s godinama i duhom nego oni kojima nedostaju godine pa time opravdavaju stanje duha.

  Duh ne ide sa godinama nego sa čovekom! Provereno 🙂

 4. linga

  ovo je kao neki tvoj Blogday? :)))
  A sta drugo kolega mozemo, sem da se drzimo zajedno i prozivljavamo (r) evoluciju?

 5. Dragana Djermanovic

  Vrlo interesantan uzorak.
  Pozdravljen expres!

  D Dj

 6. admin

  @ – Mahlat – Ja ti i nemam te biološke godine, nisam studirao biologiju! I još da ti priznam (internet je ovo, valjda neće da se čuje): Radio meni duh k'o firmirani sat, a sad mi se nekad desi da zaboravim kog vraga sam izašao iz sobe, pa se setim onog stiha Ogdena Neša:
  “Ili mi duh sazreva kasno
  ili rano senili!”

  @ – Linga – Blognighte prerastao u Blogday! Sinoć skapiram da novinar D.R svom uredniku D.R. nije predao kolumnu, a rok danas u 9. Pa me uhvatilo ono “prokletstvo praznog papira”. I kao i svaki standardni primerak novinara Srbije, zaključim da je odložena kolumna najbolja kolumna – i, eto, maltretiram narod da proverim hoće li neko da napiše: Čuj, ako…”

  @ – Dragana Dj – Sjajan, zar ne? Imao ja još favorita, ali što vreme leti kad leti!
  Pozdrav za pozdrav!
  P.S. Samo da znaš – dok dlanom o dlan pisaćeš tekst o prvom danu “velike malene” na faksu! Ja se spremam za 1. oktobar – po drugi put.

 7. Charolija

  Skočim i ja ponekad sa stepenica, a desi se i da se skotrljam. 🙂

 8. admin

  @Charolija
  Kladim se da tad otreseš prašinu, nasmeješ se i – ideš dalje! 🙂

 9. Deda

  Ne hvatam se ja za godine jer ih ne priznajem ma koliko ih imao… Priznajem samo duh a moj je jos u mladosti… Luta, sta ce jadan, ne moze da se sastavi sa mojim telom,lol 😛

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

© 2024 Novinarska Patka

Theme by Anders NorenUp ↑

%d bloggers like this: