Blog Dragana Radovića

Uvodnik ili “Ko to tamo peva?”

Share

Svedski-stoSve je za sad u “beta fazi”. Pronalazim, virim ispod haube, gledam slova i rečenice, biram naslove, tražim ime…Sve je kao u stvarnom životu: postoji stotinu naizgled nevažnih stvari koje morate učiniti kako bi sve leglo na svoje mesto.

Većina nas se ponaša slično: Ponešto uradimo odmah, veći deo ostavimo za sutra ili tamo već neki dolazeći dan.

Iskustvo me uči da je upravo tu problem – rečenica “ovo ne moram baš sad” uglavnom znači “to neću uraditi nikad.” Što je veoma neprijatno za ozbiljnog čoveka, nešto kao kad nehotice ne održite reč. Moguće je opravdati se, ali uglavnom vam niko neće verovati da krivica nije na vama. Zato nećete zameriti što će, pred vašim očima, nastajati “forma i sadržina” ovog bloga.

Neće to biti uobičajeni blogerski dodatak sajta jednih novina. Šta će listu Kovin Ekspres blog kad ima sajt na www.kovinekspres.rs ? Tu ima sasvim dovoljno prostora za lična zapažanja autora i, naravno, glavnog i odgovornog urednika. Dobro, dobro, znam da teorija kaže drugačije, ali ipak…

Ovo je mala IT podvala: lični blog Dragana Radovića zakačen za online izdanje lokalnih novina. A o čemu bi pomenuti mogao da piše? Pođimo od realnosti: novinar u (o)srednjim godinama, ceo dosadašnji radni vek proveo u novinama i na radiju, tu i tamo ponešto napravio za televiziju…nešto malo monografija i drugih “štampanih stvari”…

Da standardna žurnalistička biografija dobije nešto drugačiji tok od davno nacrtanog pobrinuo se kraj XX i početak XXI veka.Možemo to zvati tranzicijom, presvlačenjem prljavih gaća jedne pohabane civilizacije ili kako vam drago. Suština je ista i svakako je znate, ma gde bili: možete biti među gubitnicima ili dobitnicima ove neželjene životne avanture. U svim tim slučajevima: novinar, srednje godine, tranzicija (“tranzicijo, tranzicijo, prevezi me preko…”) ili u miksu od tih sastojaka nalaziće se i prostor koji će “dolepotpisani” pokušati da pretvori u reči.

Da neće to biti samo blog novinara “u zrelim godinama” nekako se podrazumeva. Ko se može zadržati samo na jednoj temi?

Naša civilizacija je uvek patila od idiotizma definisanja. Sve mora biti uredno secirano, svemu se mora dati precizan opis, sve mora stati u definiciju. Šta će nam to? Ima toliko divnih (ili manje lepih) životnih priča da će biti sasvim dovoljno tema za komad virtuelnog sveta u koji upravo gledate sopstvenim očima.

Dakle, samo lagano…

Ovo je blog za ljude koji rone na dah. Sve ostale definicije bile bi manjkave.

I suvišne.

6 Comments

  1. Mr WordPress

    Hi, this is a comment.
    To delete a comment, just log in and view the post's comments. There you will have the option to edit or delete them.

  2. admin

    Kako ti kažeš, druškane!

  3. NovinarskaPatka

    Ekipi @dezareo @DedaBor @dzangrizalo @verkic @RainDogBor @pedya hvala za RT mog novogodišnjeg posta https://blog.kovinekspres.rs/?p=1035 :))

  4. verkic

    @NovinarskaPatka LOL 🙂 Ulepšao si mi veče sa novogodišnjim postom https://blog.kovinekspres.rs/?p=1035

  5. NovinarskaPatka

    @Pedya A, evo još jednog budnog. Nego, ništa bez radosti!

  6. Pedya

    @NovinarskaPatka I ovaj se budni odjavljuje. Prijatna vam svima 365. noć u ovoj godini… 😉

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

© 2024 Novinarska Patka

Theme by Anders NorenUp ↑

%d bloggers like this: