Ponoćno blogovanje – slučajni uzorak

Share

Izvučeno iz novinarske beležnice (ma ne, ja pričam u diktafon)
wordpress23.40 – Zustavljam virtuelno vozilo u dvorištu D.V. (Dragan Varagić). (Podsetiti servisera da je kuler na izmaku snaga.) Kod pomenutog se vodi rasprava na temu u kojoj se pominju parada i ponos. Izbor reči za događaj (izgleda da je to najznačajnija „manifestacija“ u Republici S. sudeći po broju tekstova koje su mi dali ovi iz press klipinga) dovodi me u zabunu. Ako počnem da elaboriram svoje mišljenje osvanuću za PC-jem. Izdvajam opasku D.Đ. (Dragana Đermanović):

Nije umesno (ali se fino smesti u glave ljudi) ne prihvatiti da te ne prihvataju ukoliko ni ti ne uspevaš da prihvatiš ma šta drugačije – pa čak i neprihvatanje tvog sopstvenog stava.

I Mileusnić se slaže, a ako bi kogod da vidi ili se uključi u raspravu, pravac na „pritisni ovde“.
23.50- Kod Blogowskog pod obavezno, ima sjajan prevod (nije njegov!) „Internet manifesta“. I ja nešto pisao, jer taj manifest apsolutno zaslužuje da ga pročitate, posebno ako ste „staromedijski čovek“ bez namere da dignete ruke od drastičnog tehnološkog ubrzanja.Samo pet komentara? (Obraditi u posebnom postu: zašto je rasprava o jednodnevnom „događaju“ paradnog tipa zanimljivija od širokog viđenja cele jedne novovekovne informativne revolucije?)

12,12-Peđa Supurović predlaže princip taliona kao najbolju penološku meru. Nisam ulazio dublje u elaboraciju teze. Ali ima sjajnih slika!

12.15-Kod Dede Fredi Gueen peva „We are shampion“. Kad god čujem ovu pesmu dođe mi da počnem da se spremam za olimpijadu, ali se uvek nađe neko u porodici da mi pod nos stavi krštenicu!

12.23-Linga, moja koleginica, i dalje sjajno brani našu gaženu, ali nezgaženu profesiju. Pratite to, zar ste prestali da čitate novine?

12.28-Kod Charolije lepo piše: Baš mogu i smem! Skače žena iz aviona! Bez obzira na taj padobran, ja uglavnom skačem sa prvog stepenika. A i to samo ako se ugasi svetlo u zgradi dok koračam kroz nju.

12.33-Mahlat elaborira problem seksualno isflustriranih delfina. Ona može da piše i o staroj cipeli zaboravljenoj na zaboravljenom delu sveta, opet bi valjalo. O delfinima i da ne govorim, da se ne isfrustriram.

12.38-A tek sam počeo! Poznati mi glas najavljuje sutrašnji dan uz pridev „radni“ A ja mislio 1. maj. Toliki blogerski svet sam preskočio, ostaviću za neki drugi put.

12.40-Au…ma hteo sam post da napišem, kad ono ispade blog bedeker.
Šta mi je ovo blogovanje trebalo? Što reče Patak Dača:

Lepo mi je tata govorio da budem bandit!

9 thoughts on “Ponoćno blogovanje – slučajni uzorak

 1. Deda 16/09/2009 at 07:16

  Moja krstenica je verovatno slicna tvojoj, ali meni moj ludi mozak kaze da ja mogu da idem na Olimpijadu. Telo pak’, ni da cuje, ni da oseti… Zato sedim, kuliram i zamisljam sebe kako pobedjujem Usaina Bolta… 😛

 2. admin 16/09/2009 at 09:25

  Tom Boltu izgleda nisu rekli koliko je to 100 i 200 metara, pa čovek ‘ladno preleti tu daljinu.
  Pročitao sam da si nedavno ostavio iza sebe 40 . Meni je samo duh mlad (valjda) pošto sam prešao 50. Mada, opet, možda matičar nije dobro zapisao, a i u ono vreme kalendari nisu visili po zidovima svuda kao danas!
  Znaš već kako je sa tom administracijom! 🙂

 3. Mahlat 16/09/2009 at 11:04

  Šta ste se uhvatili za te biološke godine!

  Mene su uvek više fascinirali oni s godinama i duhom nego oni kojima nedostaju godine pa time opravdavaju stanje duha.

  Duh ne ide sa godinama nego sa čovekom! Provereno 🙂

 4. linga 16/09/2009 at 11:33

  ovo je kao neki tvoj Blogday? :)))
  A sta drugo kolega mozemo, sem da se drzimo zajedno i prozivljavamo (r) evoluciju?

 5. Dragana Djermanovic 16/09/2009 at 12:09

  Vrlo interesantan uzorak.
  Pozdravljen expres!

  D Dj

 6. admin 16/09/2009 at 13:46

  @ – Mahlat – Ja ti i nemam te biološke godine, nisam studirao biologiju! I još da ti priznam (internet je ovo, valjda neće da se čuje): Radio meni duh k’o firmirani sat, a sad mi se nekad desi da zaboravim kog vraga sam izašao iz sobe, pa se setim onog stiha Ogdena Neša:
  “Ili mi duh sazreva kasno
  ili rano senili!”

  @ – Linga – Blognighte prerastao u Blogday! Sinoć skapiram da novinar D.R svom uredniku D.R. nije predao kolumnu, a rok danas u 9. Pa me uhvatilo ono “prokletstvo praznog papira”. I kao i svaki standardni primerak novinara Srbije, zaključim da je odložena kolumna najbolja kolumna – i, eto, maltretiram narod da proverim hoće li neko da napiše: Čuj, ako…”

  @ – Dragana Dj – Sjajan, zar ne? Imao ja još favorita, ali što vreme leti kad leti!
  Pozdrav za pozdrav!
  P.S. Samo da znaš – dok dlanom o dlan pisaćeš tekst o prvom danu “velike malene” na faksu! Ja se spremam za 1. oktobar – po drugi put.

 7. Charolija 16/09/2009 at 23:52

  Skočim i ja ponekad sa stepenica, a desi se i da se skotrljam. 🙂

 8. admin 17/09/2009 at 00:25

  @Charolija
  Kladim se da tad otreseš prašinu, nasmeješ se i – ideš dalje! 🙂

 9. Deda 19/09/2009 at 22:58

  Ne hvatam se ja za godine jer ih ne priznajem ma koliko ih imao… Priznajem samo duh a moj je jos u mladosti… Luta, sta ce jadan, ne moze da se sastavi sa mojim telom,lol 😛

Leave a Reply